Vanliga frågor

Undrar du något om våra produkter? Skriv till oss så svarar vi så snabbt vi kan.

INNEHÅLLER TIP & TOT PURÉER OCH MATRÄTTER NÅGOT TILLSATT SOCKER?
A: Nej vi tillsätter inget socker. Den är smakrik och naturligt god som den är! Vi producerar all vår mat efter livsmedelsverkets rekommendationer.

VARFÖR HAR TIP & TOT BARA 25DAGAR I HÅLLBARHET NÄR ALL ANNAN BARNMAT KAN HA EN HÅLLBARHET PÅ UPP TILL TVÅ ÅR?
Till skillnad från annan färdig barnmat är TIP & TOT en färsk produkt. Vi lagar all vår barnmat enligt ”det gamla goda sättet”. Maten tillagas och varmfylls direkt i förpackningen för att sedan snabbt kylas ned. På detta hälsosamma sätt behålls den goda smaken och näringsinnehållet blir högt. Maten får då en hållbarhet som kylvara i 25dagar.

VART KAN MAN KÖPA TIP & TOT?
TIP & TOT är nystartat och håller för fullt på att lanseras. I dagsläget finner du våra produkter i några utvalda butiker, men vi hoppas på att inom kort nå ut på bred front i hela landet. Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller kanske vill tipsa om lämpliga butiker i ditt område.

PÅ VILKEN PLATS I BUTIKEN HITTAR MAN TIP & TOT?
Då vår barnmat är helt färsk och förvaras i kyl, hittar du Tip & Tot i kyldisken. Alla butiker är unika så bäst är att fråga personalen var du hittar våra produkter.

VAR TILLVERKAS MATEN?
TIP & TOT är ett svenskt varumärke. All vår mat tillverkas av oss själva i vårt egna lokala fabrikskök i Halmstad. Råvarorna väljs omsorgsfullt ut för bästa smak och näringsinnehåll.

HUR FÖRVARAR JAG TIP & TOT BARNMAT?
Vår barnmat är färsk med varken konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser och hanteras därmed som kylvara. Oöppnad förpackning har en hållbarhet i kylen på upp till 25dagar. Öppnad ouppvärmd portion med lock på klarar sig två dygn i kylen (max 8°C).

KAN MAN FRYSA IN MATEN I PLASTBURKARNA?
Javisst! Den går att frysas direkt i sin förpackning. Vi rekommenderar dock att den sätts i frysen direkt efter inköp samt att man inte fryser om redan tinad portion.

KAN JAG FÖRVARA EN ÖPPNAD FÖRPACKNING I KYLSKÅPET?
Det går fint så länge du inte värmt innehållet. Öppnad burk med lock på kan förvaras i kylen upp till två dygn.

KAN JAG ÅTERVINNA FÖRPACKNINGARNA FRÅN TIP & TOT?
Självklart! Använd gärna burkarna för förvaring/infrysning av egenlagad mat, eller sortera dem på miljöstationen som plastförpackning (burken) samt pappersförpackning (papphöljet).

JAG VÄRMDE EN PORTION TIP & TOT TILL MITT BARN MEN HEN SOMNADE. KAN JAG VÄRMA DEN IGEN FÖR HEN SENARE?
Vi rekommenderar inte att värma på mat för ditt barn en andra gång då vi inte kan garantera bibehållen kvalite´.

MITT BARN ÄR GLUTENINTOLERANT OCH KÄNSLIG MOT LAKTOSPRODUKTER. KAN JAG SERVERA TIP & TOT FÄRSK BARNMAT?
Ja! Samtliga rätter från TIP & TOT är helt glutenfria och tillagas dessutom med helt laktosfria produkter.

ÄR MATEN LAGAD PÅ SVENSKA RÅVAROR?
Ja, i största möjliga mån men inte alltid till 100% då härliga ingredienser som banan och kokos till exempel inte växer så bra i Sverige. All vår mat är självklart ekologisk och KRAV-märkt och vi använder endast svenskt kött med hög kvalitet.

INNEHÅLLER TIP & TOT NÅGRA TILLSATSER?
Nej, det är inte tillåtet med tillsatser i barnmat vilket vi tycker är bra. Vi använder oss bara av råvaror som du själv kan hitta i ditt kök hemma.

Frågor om våra produkter?

Har du några frågor om våra produkter? Tveka i så fall inte
att höra av dig till oss!